Hotelinrichting van A tot Z: Hier zijn 8 tips!

Hotelinrichting van A tot Z

Het geheim van een goed hotel? Dat is, naast gastvrijheid natuurlijk het interieur! Als hoteleigenaar wilt u natuurlijk niets liever dan uw gasten een prettige ervaring bezorgen. Uw klanten zijn op zoek naar de complete hotelervaring, comfort, ontspanning en min of meer luxe. Een hotel is niet alleen een plek om te overnachten, maar een complete beleving.

Deze beleving begint bij uw hotelinrichting. Uw hotelinrichting bepaalt grotendeels de uitstraling van het hotel en het comfort van uw gasten. Van hotelkamers, tot lobby, tot restaurant. Er komt veel kijken bij het inrichten van een hotel. Om u op weg te helpen geven we u graag een aantal tips die u kunnen helpen!

1. Wie blijft er slapen?

De inrichting van uw hotel moet volledig aansluiten bij uw concept en doelpubliek. Op die manier zullen de gasten zich comfortabel voelen in jouw hotelomgeving en later weer willen terugkomen. Voordat u aan de slag gaat met uw hotelinrichting moet u uzelf een aantal belangrijke vragen stellen. Wie zijn nu eigenlijk uw gasten? En wat verwachten ze wanneer ze een overnachting boeken in uw hotel? Komen uw gasten voor een weekendje weg, een lange vakantie of zijn ze op zakenreis? Zijn het vooral gezinnen, jonge stellen of is uw doelgroep al wat ouder? Het antwoord op al deze vragen is grotendeels bepalend voor de inrichting van uw hotel en de gemakken en faciliteiten waarvan u uw hotel wilt voorzien. Denk daarbij niet alleen aan de inrichting van uw hotelkamers, maar ook aan de lobby, het restaurant en het terras. Wanneer u denkt vanuit uw gast, creëert u een hotel waar uw gasten zich mee identificeren en waar ze zich prettig bij voelen.

Wanneer u gezinnen aan wilt trekken, kan het leuk zijn om een speelhoek te maken waar de kinderen zich uit kunnen leven terwijl ouders rustig kunnen eten. Of wilt u zich richten op echte wijnliefhebbers?  Wanneer u grote groepen wilt ontvangen, is het van belang te werken met flexibel, lichtgewicht meubilair, zodat er makkelijk geschoven kan worden met de opstelling.

2. Durf te kiezen

Wanneer u goed heeft nagedacht over welke gasten u gaat ontvangen in uw hotel, is het tijd om een stijl te kiezen die past bij wat u wilt uitstralen. Het kiezen van de juiste stijl is onwijs belangrijk, omdat de hele hotelinrichting hierop aan moet sluiten. Ga in tijdschriften of online, opzoek naar afbeeldingen van verschillende ruimtes, meubels, materialen en kleuren die u aanspreken.  Zorg dat de gekozen stijl overal duidelijk terugkomt. De kamers, het restaurant, de lobby, het terras, de toiletten. Alles moet tot in de puntjes worden ingericht in de door u gekozen stijl. Zo vormt uw hotel een mooi geheel en geeft u uw hotel een eigen identiteit.

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en de juiste stijl te kiezen voor de inrichting van uw restaurant kunt u één of meerdere moodboards maken. Dit kan digitaal of op papier. Verdiep u in de mogelijkheden, kies producten, materialen en prints die u mooi vindt en combineer dit tot een geheel.

Geeft u de inrichting van uw restaurant liever uit handen? C5 projectinrichting kan u uitstekend helpen op dit gebied. Wij zetten onze ervaring in om u een duidelijk beeld te geven van alle mogelijkheden. Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

3. Een gespreid bedje

Niets kan een vakantie, weekendje weg of zakenreis zo verpesten als slapeloze nachten. Slaapgebrek bij uw gasten wilt u dus koste wat kost voorkomen. Er zijn een aantal zaken waar u bij uw hotelinrichting rekening mee kunt houden om te zorgen dat uw gasten een uitstekende nachtrust hebben.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat muren en vloeren goed zijn geïsoleerd, zodat uw gasten geen last hebben van geluidsoverlast. Ook comfortabele bedden spelen een belangrijke rol bij het slaapcomfort van uw gasten. Zorg dus voor een goed matras. Daarnaast is het belangrijk dat het bed niet te smal of te kort is, zodat uw gasten voldoende ruimte hebben. Bovendien zijn de juiste gordijnen van groot belang. Ons lichaam wordt langzaam wakker zodra het licht begint te worden. Lichtwerende gordijnen kunnen er dus vooral in de zomer voor zorgen dat uw gasten beter slapen. Met goede isolatie, een comfortabel bed en lichtwerende gordijnen zorgt u ervoor dat uw gasten slapen als een roos.

4. Meubilair van horecakwaliteit

Een hotel inrichten is een flinke investering wat betreft zowel tijd als geld. Wanneer u uw hotelinrichting compleet hebt, wilt u natuurlijk dat alles lang meegaat. Houd er rekening mee dat het meubilair in uw hotel intensief gebruikt zal worden. Kies daarom altijd voor meubilair dat geschikt is voor het inrichten van een hotel.

Naast het gebruiken van geschikt meubilair moet het meubilair ook comfortabel zijn.
Kuipstoelen, zachte banken en verstelbare flexibele tafels zijn goede voorbeelden hiervan. Als uw gasten niet comfortabel kunnen zitten of slapen kan dit de hele ervaring bederven. De juiste stofferingen zijn ook van groot belang. Gaat de wens uit naar lichte kleuren, houd dan rekening met vlekgevoeligheid en kies dan eerder voor kunstleer dan voor bijvoorbeeld een velours stof. Gaat de voorkeur juist uit naar velours dan is het beter om een donkere kleur in te zetten. C5 denkt graag met u mee om de juiste keuze te maken binnen het door u gekozen concept.

5. Voldoende stopcontacten zijn een must

Waar vroeger één a twee stopcontacten per kamer voldoende waren, is dat nu allang niet meer het geval. Gasten hebben steeds meer elektronica, zoals telefoons, tablets en laptops bij zich die ze op willen laden. Voldoende stopcontacten zijn daarom een must. Het is namelijk ontzettend vervelend om je telefoon uit het stopcontact te moeten trekken wanneer je je haren wil föhnen.

Zorg niet alleen voor voldoende stopcontacten, maar zorg ook dat stopcontacten indien mogelijk op een logische plek zitten, zoals naast het bed, boven de wastafel of eventueel in de buurt van een tafeltje of bureau. Zo voorkomt u onnodige frustraties bij uw gasten.

9 tips voor het inrichten van uw vakantiewoning - C5 projectinrichting

6. Opgeruimd staat netjes

Voldoende opbergruimte is iets wat ontzettend belangrijk is bij hotelinrichting, maar toch vaak over het hoofd wordt gezien. Een opgeruimde kamer zorgt voor meer rust en een prettiger verblijf. Denk daarom goed na over de indeling van kledingkasten. Hoeveel hangruimte en hoeveel ligruimte hebben uw gasten nodig? Zijn er voldoende hangers aanwezig? Ook een nachtkastje waar dingen in kunnen worden opgeborgen is prettig. Zo slingeren opladers, sieraden en boeken niet los door de kamer. Denk er wel aan dat bij het kiezen van het juiste opbergmeubel de door u gekozen stijl overeind blijft. Zorg tot slot voor voldoende haakjes in zowel de slaap- als badkamer voor bijvoorbeeld jassen, handdoeken en kledingstukken.  Denk eraan bij het kiezen van het juiste opbergmeubel dat de door uw gekozen stijl overeind blijft en het mooi opgaat in het geheel.

7. Aandacht voor details

U verkoopt uw gasten niet alleen een overnachting, maar een complete ervaring. Kleine details kunnen het verblijf van uw gasten nog aangenamer maken. De mate van gastvrijheid beslist of een gast, klant of patiënt bij je terugkomt. Na een ongastvrije ervaring blijken Nederlanders de locatie vaak geen tweede kans te geven. Zorg ervoor dat uw gasten een onvergetelijk verblijf hebben, waardoor ze terugkomen of het hotel aanbevelen aan vrienden en familie.

Leuke details in uw hotelinrichting, zoals een opvallend behang, objecten of kunst aan de muur, zorgen dat uw hotel opvalt. Maar ook kleuren die worden gebruikt hebben effect op de ervaring van de bezoekers aan de locatie. Kleine gebaren die u hotel gastvrijer maken, zorgen voor een positief gevoel bij uw gasten. Denk bijvoorbeeld aan kleine presentjes op de kamer, zoals een flesje wijn of gratis verzorgingsproducten. Zo overtreft u de verwachting van uw gasten en scoort u meteen ‘belevingspunten’. Het zorgt ervoor dat uw gasten zich het verblijf op een positieve manier zullen herinneren.

8. Laat C5 projectinrichting u helpen!

Een hotel inrichten is veel werk. Met deze tips komt u een heel stuk op weg, maar er zijn nog veel meer dingen om rekening mee te houden, bijvoorbeeld de juiste routing in het pand, de horecakeuken en misschien wel een van de belangrijkste dingen: goede verlichting. Vind u het lastig om de juiste keuzes te maken of heeft u simpelweg geen tijd of zin? U kunt uw hotelinrichting volledig uitbesteden aan C5. We zijn experts op het gebied van hotelinrichting en leveren altijd maatwerk, zodat de inrichting echt bij uw wensen past. We regelen alles van lichtplan tot wandafwerking. Zo zorgen we, samen met u, dat uw gasten een onvergetelijke tijd hebben.

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden die C5 biedt of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuwsgierig geworden hoe wij u kunnen helpen?