Huisvesting voor arbeidsmigranten inrichten? Hier zijn 6 tips!

Huisvesting voor arbeidsmigranten inrichten? Hier zijn 6 tips!

Waar vroeger huisvesting voor arbeidsmigranten vaak van slechte kwaliteit was, wordt tegenwoordig gelukkig steeds meer geïnvesteerd in het comfort van de bewoners. Door de huisvesting voor arbeidsmigranten van meer comfort te voorzien en te voldoen aan de eisen van de SNF, zijn bedrijven en uitzendbureaus instaat meer werknemers aan te trekken en bij zich te houden. C5 Projectinrichting is expert in het inrichten van kwalitatieve woningen voor arbeidsmigranten voor een betaalbare prijs. We helpen u graag op weg. Daarom geven we hieronder 6 tips.

1. Houdt u aan de SNF norm

Om ervoor te zorgen dat de huisvesting voor arbeidsmigranten in Nederland van voldoende kwaliteit is, is de SNF norm ontwikkeld. Alle organisaties die huisvesting bieden aan arbeidsmigranten kunnen een certificaat van de Stichting Normering Flexwonen (SNF) behalen. Om een certificaat te krijgen, moeten de woningen aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten bewoners minimaal 10m2 gebruiksoppervlak hebben per persoon, moeten de bedden minimaal 80×200 cm zijn en moet er een kledingkast van minimaal 0,36m3 voor iedere bewoner aanwezig zijn. De volledige SNF normenset vindt u hier.

Inventaris voor huisvesting van arbeidsmigranten

2. Investeer in stevig meubilair

Wanneer u als organisatie huisvesting voor arbeidsmigranten gaat inrichten, wilt u niet over een paar jaar al het meubilair weer moeten vervangen. Houd er rekening mee dat het meubilair zeer intensief gebruikt zal worden en dus tegen een stootje moet kunnen. Investeer daarom in stevig meubilair van hoge kwaliteit. C5 heeft een eigen assortiment met stevig meubilair voor deze eindgebruikers ontwikkeld voor een betaalbare prijs dat lange tijd meegaat. Benieuwd naar het aanbod en de prijzen? Vraag vrijblijvend een prijslijst aan.

3. Persoonlijke touch

Arbeidsmigranten zijn voor een lange periode weg van huis. Ze hebben daarom vaak veel persoonlijke spullen bij zich als ze naar Nederland komen, zoals bijvoorbeeld foto’s van familie en vrienden. Het is prettig als zij deze persoonlijke spullen een plekje kunnen geven in hun woonruimte. Bij het inrichten van huisvesting voor arbeidsmigranten zijn hier verschillende simpele oplossingen voor mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld een wandrek voor foto’s worden opgehangen. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer en maakt de woonruimte persoonlijker.

4. Extra hygiëne met een matrasbeschermer

Wanneer u investeert in comfortabele matrassen, wilt u natuurlijk dat deze lange tijd meegaan. Mede door transpiratie worden matrassen naar verloop van tijd vuil en zijn ze na een bepaalde periode aan vervanging toe. Om de levensduur van matrassen te verlengen is het verstandig matrassen van matrasbeschermers te voorzien. Deze beschermen tegen vocht en vuil en werken bovendien brandvertragend. Zo gaan matrassen een stuk langer mee. Bovendien kan de matrasbeschermer worden gewassen. Een stuk hygiënischer dus! Met diezelfde reden gebruiken we bij C5 vaak boxsprings van kunstleer. Dit is hygiënischer dan stof en blijft langer mooi.

5. Zorg voor een warm welkom

Arbeidsmigranten komen voor een lange periode naar Nederland. Hierbij laten zij hun familie, vrienden en vertrouwde omgeving achter. Ze komen in een vreemd land, waar ze in waarschijnlijk weinig of geen mensen kennen en in veel gevallen de taal niet spreken. Een warm welkom in hun nieuwe woning is daarom erg prettig. Een manier om dat toe doen is door een welkomstpakketje klaar te leggen bij aankomst met een aantal nuttige producten, zoals tandpasta, sponsjes en wc-papier.

6. Besteed de inrichting van huisvesting voor arbeidsmigranten uit

Het inrichten van huisvesting voor arbeidsmigranten kan een tijdrovend project zijn. Er moeten verschillende woonwinkels worden afgestruind om de juiste inventaris te vinden. Vaak moeten meubelstukken zelf nog in elkaar worden gezet en is het meubilair na een aantal jaar alweer aan vervangen toe. Gelukkig kan het ook anders. C5 projectinrichting kan u helpen. We hebben een eigen assortiment met betaalbare meubels voor arbeidsmigranten van hoge kwaliteit. Alle producten voldoen uiteraard aan de SNF norm. Ook wanneer u niet alleen meubilair nodig hebt, maar volledig ontzorgd wil worden van concept tot realisatie kunt u bij ons terecht.

 

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden die C5 biedt of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Case: huisvesting voor arbeidsmigranten in een klooster in Venlo

Benieuwd naar onze ervaring met renoveren en inrichten van huisvesting voor arbeidsmigranten? Een mooi voorbeeld is het kloostercomplex in Venlo, dat volledig is gerenoveerd en ingericht door Flexrooms, onderdeel van de C5 groep. Flexrooms heeft jarenlange ervaring in het huisvesten van arbeidsmigranten en heeft verschillende locaties voor huisvesting door heel Nederland.

In het Kloostercomplex in Venlo zijn 116 kamer gecreëerd voor in totaal 225 arbeidsmigranten. De locatie is zeer ruim opgezet met vele faciliteiten, zoals een 10 keukens, pooltafels, voetbaltafels en verschillende buitensportvoorzieningen. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hier de foto’s. 

Nieuwsgierig geworden hoe wij u kunnen helpen?