Vakantiewoning inrichten? Hier zijn 9 tips!

Vakantiewoning inrichting

Het hoogseizoen is weer in aantocht en iedereen staat te springen om op vakantie te gaan. Heeft u een vakantiepark of een aantal vakantiewoningen en kunt u niet wachten om deze zomer weer gasten te ontvangen? Dit is een mooi moment om na te denken over de (her)inrichting van uw accommodaties. Zo begint u met een frisse start aan het nieuwe seizoen. 

Met de juiste inrichting zorgt u ervoor dat gasten zich thuis voelen tijdens hun verblijf in uw vakantiewoningen en met een prettig gevoel naar huis gaan. Bij vakantiewoningen inrichten zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Daarom geven wij u graag deze 9 tips mee.

1. Voor wie gaat u uw vakantiewoningen inrichten?

Voordat u begint met het inrichten van uw vakantiewoningen, is het belangrijk goed stil te staan bij uw doelgroep. Wie gaan er verblijven in uw vakantiewoningen? De behoeftes van uw gasten bepalen voor een groot deel het interieur. En verschillende mensen hebben verschillende behoeftes. Heeft u een vakantiepark voor gezinnen en zullen er veel kinderen in uw woningen verblijven? Is uw accommodatie juist gericht op jonge stellen? Of wilt u een aantal grote vakantiewoningen inrichten als groepsaccommodatie?

Wanneer uw doelgroep bestaat uit gezinnen of grote groepen is het verstandig solide meubels te gebruiken die tegen een stootje kunnen. Wilt u liever jonge stellen aantrekken? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een warme uitstraling en wat knusse zithoekjes in uw woningen creëren. Voor een oudere doelgroep is het van belang dat de woning goed bereikbaar is en voorzien is van bepaalde gemakken. Zo heeft iedere doelgroep zijn eigen behoeftes. Dit is belangrijk om in uw achterhoofd te houden wanneer u gaat nadenken over de inrichting van uw vakantiewoningen.

2. Kies een stijlvol interieur

Wanneer u uw doelgroep duidelijk voor ogen heeft, kunt u gaan nadenken over het interieur. In welke stijl wilt u uw vakantiewoningen inrichten? Kiest u voor een landelijke stijl of past een modern interieur beter bij uw accommodatie? Dit kan afhangen van uw doelgroep, maar ook van de omgeving waarin uw accommodatie zich bevindt. Staan uw vakantiewoningen in een natuurlijke, bosrijke omgeving, dan past een natuurlijke woonstijl met veel hout. Bevindt uw accommodatie zich midden in de stad? Dan past een strak modern interieur met mooie kunst misschien beter. Aan de andere kant kan een modern ingerichte vakantiewoning in een natuurlijke omgeving juist extra opvallen en zich onderscheiden van andere woningen.

Een stijlvol interieur is ontzettend belangrijk voor vakantiewoningen. Met het juiste interieur zorgt u ervoor dat gasten zich thuis voelen. Bovendien zijn gasten vaak bereid meer te betalen voor een vakantiewoning met een mooie inrichting. Belangrijk is dat de stijl waarin u uw vakantiewoningen inricht een breed publiek aanspreekt.

Geeft u de inrichting van uw recreatiepark of vakantiewoningen liever uit handen? C5 projectinrichting kan u volledig ontzorgen op dit gebied. Wij zetten onze ervaring in om u een duidelijk beeld te geven van alle mogelijkheden. Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

Wanneer uw doelgroep bestaat uit gezinnen of grote groepen is het verstandig solide meubels te gebruiken die tegen een stootje kunnen. Wilt u liever jonge stellen aantrekken? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een warme uitstraling en wat knusse zithoekjes in uw woningen creëren. Voor een oudere doelgroep is het van belang dat de woning goed bereikbaar is en voorzien is van bepaalde gemakken. Zo heeft iedere doelgroep zijn eigen behoeftes. Dit is belangrijk om in uw achterhoofd te houden wanneer u gaat nadenken over de inrichting van uw vakantiewoningen.

3. Kies voor slijtvaste stoffen en stevige meubels

Naast het kiezen van de juiste stijl is het bij het inrichten van vakantiewoningen belangrijk te letten op de kwaliteit van het meubilair. Houd er rekening mee dat het interieur van uw vakantiewoning intensief gebruikt gaat worden. Wilt u uw vakantiewoningen inrichten met het oog op gezinnen? Ook kinderen zullen gebruikmaken van de woning. U wilt dus dat uw interieur tegen een stootje kan. Kies daarom voor meubels van kwalitatieve en duurzame materialen die tegelijkertijd ook passen bij de stijl van uw accommodatie. C5 projectinrichting maakt bijvoorbeeld gebruikt van slijtvaste stoffen voor banken en stoelen. Zo gaat uw inrichting een lange tijd mee.

Tips voor het inrichten van uw vakantiewoning - C5 projectinrichting

4. Creëer sfeer met de juiste accessoires

U wilt natuurlijk dat uw gasten zich thuis voelen in uw vakantiewoning. Zo zorgt u ervoor dat ze een onbezorgde vakantie hebben en met een tevreden gevoel naar huis gaan. Het is daarom belangrijk om een comfortabele woonsfeer te creëren in uw woning. Vakantiewoningen inrichten is meer dan het uitkiezen van een paar meubels. Ook de kleur op de muren, de vloeren, de verlichting, raamdecoratie en woonaccessoires moeten worden gekozen. De juiste kussens, plaids, vazen en wanddecoratie moet zorgvuldig worden uitgezocht, geheel passend binnen de stijl van de woning. Zo maakt u van uw vakantiewoning echt een thuis voor uw gasten en zorgt u voor ultiem woongenot.

5. Onderscheid je van de concurrent

Door middel van een unieke inrichting kunt u uw vakantiewoningen onderscheiden van andere accommodaties. Zo trekt u meer gasten naar uw vakantiewoningen en zorgt u dat uw woningen uw gasten nog lang bijblijven. U kunt uw vakantiewoning laten opvallen door te kiezen voor een opvallende, uitgesproken woonstijl, maar u kunt er ook voor kiezen unieke details toe te voegen aan uw woning, zoals opvallende accessoires of kunst. Bij C5 projectinrichting leveren we bijvoorbeeld opvallende muren met uniek fotobehang met aansprekende beelden van de omgeving. Een bijkomend voordeel hiervan is dat deze vorm van wanddecoratie minder gevoelig is voor schade.

Vakantiewoning inrichten

6. Kies voor aanvulbare producten

Eerder noemden we al dat de spullen in uw vakantiewoning intensief gebruikt zullen worden. Denk hierbij niet enkel aan het meubilair, maar bijvoorbeeld ook aan servies, dekbedden en handdoeken. Ondanks dat u kiest voor kwalitatieve en solide producten, kan er altijd iets stuk gaan. Glazen breken nu eenmaal en bestek verdwijnt. Ook kan er onverhoopt bijvoorbeeld een stoel kapotgaan. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk dat u uw vakantiewoning zo snel mogelijk weer compleet kunt maken voor de volgende gasten. Om te voorkomen dat er straks 6 verschillende soorten wijnglazen in de kast staan, is het daarom belangrijk te kiezen voor producten die lang in de collectie blijven. U kunt er zelfs voor kiezen om van bepaalde producten al een extra voorraad in te kopen. Een van de voordelen van C5 projectinrichting is dat producten uit ons eigen assortiment een snelle levertijd hebben. Zo is uw woning snel weer compleet.

7. Zorg voor extra wooncomfort met de juiste apparatuur

Bij het inrichten van uw vakantiewoningen, wilt u uw gasten van alle gemakken voorzien. Daar hoort ook de juiste apparatuur bij. Ten eerste moet de wifi natuurlijk goed werken, maar er zijn nog veel meer zaken die het verblijf van uw gasten nog comfortabeler kunnen maken. Sommige apparaten kunnen simpelweg niet ontbreken in uw vakantiewoning, zoals een koffiezetapparaat of waterkoker. Andere apparaten voegen juist extra luxe toe aan de woning en zorgen dat uw vakantiewoningen zich onderscheiden van de concurrent. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwasser, Chromecast of bluetoothspeaker. Ook bij het uitkiezen van elektronica kan het nuttig zijn na te denken over de behoeftes van uw doelgroep. Voor gezinnen met kleine kinderen of mensen die voor een langere tijd op reis zijn, kan een wasmachine bijvoorbeeld ontzettend handig zijn.

8. Houd rekening met het maximaal aantal gasten

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het gebeurt lang niet altijd. Wanneer u uw vakantiewoningen inricht, is het belangrijk altijd rekening te houden met het maximaal aantal gasten. Kiest u bijvoorbeeld voor een slaapbank in de woonkamer, zodat het mogelijk is een extra slaapplek te creëren, zorg dan ook voor een extra stoel en extra servies. Zo kunnen alle gasten comfortabel verblijven in uw vakantiehuis.

Interieur tips voor het inrichten van uw vakantiewoning - C5 projectinrichting

9. Besteed de inrichting van je vakantiewoningen compleet uit

Vakantiewoningen inrichten kan een flinke klus zijn. Zoals u heeft kunnen lezen zijn er flink wat zaken om rekening mee te houden. Zeker wanneer u meerdere vakantiewoningen of een vakantiepark heeft, komt er veel bij kijken. Vindt u het lastig om de juiste stijl te kiezen? Of heeft u simpelweg geen tijd of geen zin om zelf uw vakantiewoningen in te richten? C5 projectinrichting kan u volledig ontzorgen bij de inrichting van uw vakantiewoningen. Samen met u kijken we welk interieur het beste pas bij uw park of vakantiewoningen. We zorgen voor een unieke uitstraling en ultiem woongenot voor uw gasten, zodat ze een onbezorgde vakantie beleven. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden die C5 projectinrichting biedt.

Nieuwsgierig geworden hoe wij u kunnen helpen?